Горан Брегович с концерт на 29 ноември в зала „Арена Армеец“

Posted by Zlati - July 15, 2012 - Uncategorized, Архив, Новини - No Comments

Горан Брегович отново ще разтърси София със своята музика. Този път той ще изнесе концерт в многофункционалната зала „Арена Армеец“. Балканската звезда ще гостува със своя „Оркестър за сватби и погребения“ и ще представи песни от последния си албум „Алкохол“. Почитателите ще могат също така да чуят и легендарните му парчета от предишните албуми. В основата на неговия „Орекестър за сватби и погребения“ стоят цигански духов оркестър, традиционните български полифонии, електрическата китара и православен църковен мъжки хор.

Едва ли има нужда от дълго разяснение кой е Горан Брегович. Преди всичко неговата музика говори за самия него и е достатъчно само да споменем хитове като „Месечина“ и „Калашников“, а също така и саунтраците към филмите на Емир Костурица „Аризонска мечта“, „Черна котка, бял котарак“ и „Ъндърграунд“.

И все пак – малко информация: Роден е на 22 март 1950 г. в Сараево. Майка му е сръбкиня, а баща му – хърватин. По ирония на съдбата във втори клас е бил изхвърлен от класа по цигулка, заради това, че бил мързелив и нямал талант. След това започва да свири на китара. Успехът идва през 1974 г. с първата му плоча „Ако бях бяло копче“, в която участва като композитор и китарист. Горан Брегович налага музиката на рокендрола като начин на живот на редица поколения свои последователи и поставя многобройни дискографски рекорди.

Официален сайт: http://www.goranbregovic.rs/

Билетите са вече в продажба и може да ги закупите на цени от 25, 30, 35, 40 и 55 лв.  Търсете ги Тук и Тук, а също така и в магазините на Office 1 Superstore, TBI Credit, M-tel, Oragne, Multirama, Technomarket и в Билетен център на НДК.

 

Интернет Магазин - БАЙ-БГ