“Властелинът на пръстените” в София на 5 декември

Posted by admin - August 7, 2014 - Събития Арена Армеец - София - No Comments

74730-screen shot 2014-03-04 at 5.49.17 pm

Над 250 музиканти и хористи ще озвучат на живо филмовия шедьовър на Питър Джаксън “Задругата на пръстена” на 5 декември 2014г. в “Арена Армеец София”. Уникалното музикално шоу е и премиера на световноизвестния формат Movie in Concert, който гостува за първи път в Източна Европа. Първата част от трилогията “Властелинът на пръстените” ще бъде показана в HD формат на огромен екран в оригиналния си вариант. В пълен синхрон с картината музикантите ще пресъздадат на живо симфоничната музика на композитора Хауърд Шор.
Популярният в цял свят формат “Movie in Concert” ще бъде премиерен с “Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring – in Concert” не само за България, но и за цяла Източна Европа. Внушителният спектакъл е гледан вече от над един милион души на 4 континента при грандиозен успех. Посрещана навсякъде по света с изключителен интерес и абсолютно разпродадени зали и стадиони, концепцията “In Concert” означава филм, претворен в концерт. Характерно за нея е съчетанието на хитова филмова прожекция с изпълнение на живо на оригиналната музика към лентата, което поставя музиката в центъра на възприятието за разлика от стандартното кинопреживяване, където водеща е картината.
Вълнуващо е да се наблюдава удивителният синхрон между сменящите се кадри и изпълнението на над 250-те музиканти на сцената, пресъздаващи с изключителна прецизност всеки отделен звук от случващото се на екрана в “Задругата на пръстена – in Concert”. Това е възможно, защото музиката е писана специално за филма и за всеки отделен герой. Хауърд Шор е композирал общо 12 часа музика за трите части на “Властелина на пръстените”, с повече от 80 музикални теми, отговарящи на отделните герои и сцени от епоса. Смята се, че това е най-значимата филмова музика на 21-ви век, наградена с отличията Грами и Оскар.
Билети за първия по рода си у нас филм-концерт “Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена” са вече в продажба в мрежата на Eventim на цени от 60 до 120 лв.
Феновете ще могат да избират своите места в зала “Арена Армеец София” между няколко сектора, носещи имената на емблематични герои от легендарния фентъзи епос: Фродо, Гандалф, Леголас, Арагорн, Ам-гъл, Саурон и др. Предвидена е и специална изненада за закупилите първите 100 билета – те ще получат като подарък официалния постер на събитието. Печелившите билети ще бъдат обявени на фейсбук страницата на събитието (http://www.facebook.com/LOTRinConcertBulgaria), а афишите ще се получават срещу показване на закупения билет в Централния офис на Eventim.

Интернет Магазин - БАЙ-БГ